تدوین الگوی یکپارچه بازاریابی و فروش محصولات مددجویان - عباسي دلوئي جواد; محمودزاده واشان مهدی; محمدی محمد; حکیم پور حسین (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف پژوهش حاضر تدوین و تبیین یک الگوی بومی و اعتبارپذیر برای بازاریابی و فروش محصولات مددجویان با تأکید بر نقش یکپارچگی میان این دو حوزه است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر رویکرد کیفی است که با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۲۰ نفر از خبرگان علمی و تجربی شامل اساتید دانشگاهی حوزه بازاریابی و مدیریت، مدیران و کارشناسان نهادهای حمایتی و مددجویان دارای تجربه موفق فروش در استان خراسان رضوی گردآوری شد. نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند انجام گرفت و فرایند تحلیل داده‌ها بر اساس الگوی شش‌مرحله‌ای براون و کلارک صورت پذیرفت. اشباع نظری در مصاحبه بیستم حاصل شد. نتایج تحلیل داده‌ها به استخراج ۱۳۴ مضمون پایه، ۳۶ مضمون سازنده و ۱۲ مضمون فراگیر منجر شد که در قالب یک الگوی سه‌بخشی شامل بازاریابی، یکپارچگی و فروش سازمان‌دهی شدند. بخش بازاریابی مشتمل بر محصول، قیمت، توزیع و ترفیع است؛ بخش فروش بر توانمندسازی مهارت‌های فروش، راهبردهای فروش فردمحور، شبکه‌سازی محلی و حمایت‌های جانبی تأکید دارد؛ و بخش یکپارچگی به‌عنوان هسته مرکزی مدل، شامل هماهنگی استراتژیک، تبادل اطلاعات، فرهنگ همکاری و فناوری‌های پیونددهنده است. یافته‌ها نشان می‌دهد که فقدان یکپارچگی میان بازاریابی و فروش، مانع اصلی اثربخشی فروش محصولات مددجویان است و تقویت این پیوند می‌تواند به بهبود عملکرد فروش، افزایش پایداری درآمد و حرکت به‌سوی خودکفایی اقتصادی منجر شود.