هدف این مطالعه بررسی و تحلیل چالش‌های اخلاقی و حریم خصوصی در محیط‌های یادگیری دیجیتال دانشجویان و ارائه چارچوب‌های راهبردی برای مواجهه با این چالش‌ها است. این پژوهش از نوع مرور کیفی نظام‌مند است که با تحلیل ۱۲ مقاله‌ی منتخب علمی انجام شد. داده‌ها صرفاً از - رفیعی زهرا (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این مطالعه بررسی و تحلیل چالش‌های اخلاقی و حریم خصوصی در محیط‌های یادگیری دیجیتال دانشجویان و ارائه چارچوب‌های راهبردی برای مواجهه با این چالش‌ها است. این پژوهش از نوع مرور کیفی نظام‌مند است که با تحلیل ۱۲ مقاله‌ی منتخب علمی انجام شد. داده‌ها صرفاً از طریق مرور متون علمی جمع‌آوری شدند و تحلیل کیفی با استفاده از روش تحلیل مضمون در نرم‌افزار NVivo نسخه ۱۴ انجام گردید. فرایند کدگذاری شامل استخراج مفاهیم باز، طبقه‌بندی آن‌ها در قالب زیرمضامین و تشکیل مضامین اصلی بود و تحلیل تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. نتایج نشان داد که چالش‌های اصلی یادگیری دیجیتال دانشجویان در سه دسته جای می‌گیرند: چالش‌های اخلاقی، چالش‌های حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، و چارچوب‌های راهبردی و سیاستی برای مدیریت این چالش‌ها. در بعد اخلاقی، موضوعاتی مانند صداقت علمی، عدالت در دسترسی به منابع، رفتارهای غیرحرفه‌ای در تعاملات مجازی و سوگیری الگوریتمی برجسته شدند. در بعد حریم خصوصی، نگرانی‌هایی شامل افشای داده‌های شخصی، نظارت بیش از حد، رضایت ناکافی دانشجویان و آسیب‌پذیری در برابر حملات سایبری مشاهده شد. در نهایت، چارچوب‌های راهبردی شامل تدوین سیاست‌های اخلاقی، آموزش سواد دیجیتال، طراحی فناوری‌های اخلاق‌محور و همکاری میان دانشگاه و صنعت فناوری برای کاهش پیامدهای منفی یادگیری دیجیتال معرفی شدند. مطالعه حاضر نشان می‌دهد که یادگیری دیجیتال اگرچه فرصت‌های گسترده‌ای برای آموزش فراهم می‌کند، اما همراه با چالش‌های اخلاقی و حریم خصوصی مهم است که نیازمند سیاست‌گذاری، آموزش و طراحی فناوری مسئولانه است. اجرای چارچوب‌های اخلاقی و فناوری‌های انسان‌محور می‌تواند ضمن افزایش اعتماد دانشجویان، کیفیت تجربه یادگیری دیجیتال را ارتقا دهد.