هدف این مطالعه بررسی و تبیین ابعاد مفهومی و نظری هم‌افزایی میان هوش مصنوعی و رهبری آینده‌محور با تأکید بر نقش فناوری‌های هوشمند در تحول سبک‌های رهبری و تصمیم‌گیری سازمانی است. این پژوهش از نوع مرور نظام‌مند کیفی است که با روش تحلیل محتوای استقرایی انجام ش - رفیعی زهرا (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این مطالعه بررسی و تبیین ابعاد مفهومی و نظری هم‌افزایی میان هوش مصنوعی و رهبری آینده‌محور با تأکید بر نقش فناوری‌های هوشمند در تحول سبک‌های رهبری و تصمیم‌گیری سازمانی است. این پژوهش از نوع مرور نظام‌مند کیفی است که با روش تحلیل محتوای استقرایی انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه مقالات علمی منتشرشده در پایگاه‌های بین‌المللی Scopus، Web of Science، ScienceDirect و Google Scholar بین سال‌های 2015 تا 2025 بود. پس از غربال‌گری بر اساس معیارهای ورود و خروج، در نهایت 12 مقاله واجد شرایط انتخاب و با استفاده از نرم‌افزار NVivo نسخه 14 تحلیل شدند. داده‌ها از طریق مرور متون گردآوری و با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل گردیدند تا مضامین اصلی تا رسیدن به اشباع نظری استخراج شوند. نتایج نشان داد که هم‌افزایی میان هوش مصنوعی و رهبری آینده‌محور در سه محور اساسی قابل تبیین است: تحول نقش رهبران در عصر دیجیتال، تعامل انسان و ماشین در تصمیم‌سازی، و توسعه ظرفیت‌های آینده‌نگر سازمانی مبتنی بر فناوری‌های هوشمند. رهبران آینده‌محور با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، توانایی بیشتری در تحلیل داده‌ها، پیش‌بینی تغییرات محیطی و هدایت اخلاقی تصمیمات سازمانی دارند. همچنین یافته‌ها بر اهمیت رهبری اخلاق‌مدار، اعتماد فناورانه، و هوش هیجانی در محیط‌های هوشمند تأکید داشتند. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که رهبری آینده‌محور در عصر هوش مصنوعی نیازمند ترکیب بینش انسانی با توان تحلیلی ماشین است. هم‌افزایی میان انسان و فناوری می‌تواند به خلق سازمان‌هایی منجر شود که علاوه بر کارایی و نوآوری، از انعطاف‌پذیری و مسئولیت‌پذیری اخلاقی بیشتری برخوردارند. درک و به‌کارگیری این هم‌افزایی می‌تواند مسیر تحول رهبری و حکمرانی سازمانی در قرن بیست‌ویکم را بازتعریف کند.