ارائه مدل ساختاری هوش موفق با رویکرد آموزشی در توانمندسازی روان‌شناختی اساتید دانشگاه‌های استان گلستان - تیموری یانسری طاهره; باقرپور معصومه; جباری نگین (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این پژوهش طراحی و اعتبارسنجی مدل ساختاری تأثیر هوش موفق با رویکرد آموزشی بر توانمندسازی روان‌شناختی اساتید دانشگاه‌های استان گلستان است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، آمیخته اکتشافی متوالی (کیفی–کمی) است؛ در بخش کیفی، داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با ۱۳ نفر از خبرگان دانشگاهی گردآوری و با رویکرد نظریه داده‌بنیاد تحلیل شد و در بخش کمی، ۲۸۹ نفر از اساتید دانشگاه‌های استان گلستان با روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب و داده‌ها با پرسشنامه محقق‌ساخته و به کمک مدل‌سازی معادلات ساختاری حداقل مربعات جزئی (PLS-SEM) تحلیل گردید. نتایج نشان داد که هوش موفق با رویکرد آموزشی اثر مثبت، مستقیم و معناداری بر توانمندسازی روان‌شناختی اساتید دارد و راهبردهای آموزشی استخراج‌شده نقش میانجی مؤثری در این رابطه ایفا می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که مدل نهایی توانست ۴۹.۶ درصد از واریانس توانمندسازی روان‌شناختی را تبیین کند و مؤلفه‌های «ارتباط دوسویه و همدلانه با دانشجویان» و «طراحی آگاهانه سناریوی تدریس» بالاترین بارهای عاملی را به خود اختصاص دادند. بر اساس یافته‌ها، پرورش همزمان تفکر تحلیلی، خلاق و عملی در قالب آموزش مبتنی بر هوش موفق می‌تواند به‌عنوان راهبردی اثربخش، احساس شایستگی، معنا، خودمختاری و اثرگذاری اساتید را ارتقا داده و مبنایی بومی و عملیاتی برای برنامه‌های توسعه حرفه‌ای در آموزش عالی فراهم آورد.