هدف این پژوهش، بررسی تأثیرات چندلایه فناوری‌های واقعیت مجازی (VR) و افزوده (AR) بر بهبود فرآیند آموزش مدیریت نوین با تأکید بر مفاهیم یادگیری تعاملی، توسعه شایستگی‌های مدیریتی، و چالش‌های اجرایی است. این مطالعه از نوع مرور نظام‌مند کیفی با رویکرد تحلیل مضم - شریفی, نرگس; نادری, سعید (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این پژوهش، بررسی تأثیرات چندلایه فناوری‌های واقعیت مجازی (VR) و افزوده (AR) بر بهبود فرآیند آموزش مدیریت نوین با تأکید بر مفاهیم یادگیری تعاملی، توسعه شایستگی‌های مدیریتی، و چالش‌های اجرایی است. این مطالعه از نوع مرور نظام‌مند کیفی با رویکرد تحلیل مضمون است. داده‌ها از طریق مرور دقیق ادبیات علمی بین سال‌های اخیر در پایگاه‌های معتبر گردآوری شد. در مجموع ۱۲ مقاله معتبر علمی که شرایط ورود را داشتند به‌صورت هدفمند انتخاب و با استفاده از نرم‌افزار NVivo نسخه 14 تحلیل شدند. فرایند تحلیل شامل سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی بود و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. یافته‌ها نشان دادند که فناوری‌های VR و AR در سه محور اصلی بر آموزش مدیریت تأثیر می‌گذارند: ۱) تحول در فرآیند یادگیری مدیریتی از طریق تعامل، شبیه‌سازی و درگیری شناختی؛ ۲) توسعه شایستگی‌های مدیریتی از جمله تفکر استراتژیک، رهبری، ارتباطات دیجیتال و انطباق‌پذیری؛ ۳) چالش‌ها و الزامات پیاده‌سازی شامل زیرساخت فناورانه، پذیرش فرهنگی و ملاحظات اخلاقی. فناوری‌های واقعیت مجازی و افزوده ظرفیت بالایی برای ارتقای کیفیت آموزش مدیریت دارند؛ اما بهره‌گیری مؤثر از آن‌ها نیازمند طراحی آموزشی هدفمند، حمایت سیاستی، زیرساخت فنی و پذیرش فرهنگی است. مطالعات آتی باید بر ارزیابی تجربی و تحلیل‌های میان‌رشته‌ای تمرکز کنند.