نقش هوش مصنوعی در یادگیری سازمانی در صنعت کفش و چرم - نیک بخش, محمدعلی; عباسی, علی (یادگیری هوشمند و تحول مدیریت)
هدف این پژوهش تبیین نقش هوش مصنوعی در یادگیری سازمانی صنعت کفش و چرم با تمرکز بر انتقال دانش ضمنی، بهینه‌سازی یادگیری کارکنان و حفظ و تقویت ارزش‌های فرهنگی در کنار آموزش فناورانه است. این مطالعه با رویکرد کاربردی–توسعه‌ای و ماهیت کیفی انجام شد و از روش تحلیل مضمون بهره گرفت. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با 16 نفر از مدیران و کارشناسان صنعت کفش و چرم و نیز اساتید و متخصصان حوزه‌های یادگیری سازمانی و هوش مصنوعی گردآوری شد. نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند و بر اساس اصل اشباع نظری انجام گرفت. داده‌ها طی شش گام تحلیل مضمون شامل آشنایی با داده‌ها، کدگذاری اولیه، استخراج و پالایش مضامین، تعریف مضامین نهایی و گزارش‌نویسی تحلیلی تحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد که هوش مصنوعی از طریق شبیه‌سازی دیجیتال، مستندسازی تجربه استادکاران و مسیرهای یادگیری تطبیقی، انتقال دانش ضمنی را تسهیل می‌کند. همچنین، الگوریتم‌های تطبیقی و بازخورد هوشمند، یادگیری کارکنان را شخصی‌سازی و کارآمدتر می‌سازند. افزون بر این، هوش مصنوعی با ثبت ارزش‌ها، استانداردها و داستان‌های حرفه‌ای، به حفظ هویت فرهنگی و تقویت یادگیری مبتنی بر ارزش در صنعت کمک می‌کند. هوش مصنوعی در صنعت کفش و چرم نه‌تنها ابزاری فناورانه، بلکه محرکی برای یادگیری سازمانی، پیونددهنده سنت و نوآوری و تقویت‌کننده سرمایه دانشی و فرهنگی سازمان‌هاست.